Hur man blåser Sverige – del 3

I Sverige tror de flesta att homosexualitet är en medfödd läggning. Nästan ingen tror att läggningen ändras, trots alla vetenskapliga studier som bevisar motsatsen. Att det kan ”botas” är en förbjuden tanke.

Vetenskapliga undersökningar visar att ungefär hälften av den homo/bisexuella delen av befolkningen ändrar sig under livet, till en heterosexuell läggning. En av de mest omfattande studierna inom området (National Health and Social Life Survey, University of Chicago, 1992), visar att 75% av de pojkar som ansåg sig vara homosexuella vid 16 års ålder, hade ändrat sig helt vid 25 års ålder. USA Add-Health Survey (Savin-Williams, Ream, 2007) visade ännu starkare förändring i tonåren (98% ändrade sig mellan 16 och 17 års ålder). Sexuell läggning i unga år är alltså något mycket förvirrat.

Dessa och tusentals andra liknande studier är inte kända i Sverige. Vi matas istället med lögner och propaganda. SVT parasiterar på det förtroende som bikt och själavård har, för att ”avslöja” det som faktiskt är vetenskapligt bekräftat – att de flesta växer ifrån en homosexuell läggning någongång under livet. Om de inte hindras förstås, vilket är en av anledningarna till att RFSL försöker indoktrinera just ungdomar.

Vågar du bilda dig en egen uppfattning? Men var tyst – det är straffbart att avvika i ett land som alltmer utvecklats till en pinsamhet internationellt.

Bilden av Sverige i Hindustan Times. Blåst? Nej, sann…

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Hur man blåser Sverige – del 3

 1. Marcus Nordström skriver:

  Vilket (ursäkta) skitsnack. Homosexualitet är inget man ändrar sig från. Det har däremot visat sig att folk som trycker ned sin homosexualitet många gånger mår dåligt och lider.
  Däremot kan jag tipsa om denna läsning:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Catholic_sex_abuse_cases_by_country

  http://www.theguardian.com/world/2013/apr/07/catholic-priests-unmasked-god-boys

  • Zoltan skriver:

   @Marcus,

   Du framför en myt, utan vetenskapligt stöd. Forskning visar att de flesta homosexuella överger sin läggning, någon gång under sina liv.

   Problemet är att allmänheten och särskilt journalister inte vågar ta till sig vetenskapliga studier, som motsäger deras fördomar, eller rådande åsiktsmonopol.

   Läs inlägget en gång till. En av länkarna ger en lista på tusentals vetenskapliga studier som visar att majoriteten homosexuella överger den läggningen.

   Försök tänka fritt, inte ”rätt”. Det är inte olagligt, ännu…

   Därmed också viktigt att inte döma någon för hur Gud skapat denne/denna.

  • Marcus Nordström skriver:

   Jag framför ingen myt. Snarare visar forskning som är gjord betydligt senare att homosexualitet kan spåras till epigenetik.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5486924

   Jag skulle snarare säga att faran är folk som söker ”sanningen ” i bibeln, sol vägrar ta till sig naturvetenskapen.

  • Zoltan skriver:

   @Marcus,

   Ja, jag känner till epigeniska hypoteser – och det allt det är, hypoteser. Eller som forskaren själv säger: spekulation.

   Fakta visar däremot det jag skrivit och som RFSL talesmannen i din artikel också framhäver: ”mångas erfarenhet är att sexualitet för många människor är ganska flytande”. Jag har gett detta påstående siffror.

   Jag är lite nyfiken på hur du ställer dig till följande hypoteser, om det i framtiden skulle visa sig finnas en tydligt epigeniskt utlösande faktor; exempelvis en viss miljö i livmodern (som några tror och letar efter):

   Om det går att ”korrigera” den miljön, så att barnet inte blir homosexuell, ska man ”åtgärda” det då? Om nej, varför inte? Vem bestämmer om en sådan åtgärd ska genomföras: föräldrarna, andra?

   Ska man betrakta den epigeniskt betingade effekten som en defekt, så som vissa andra bevisat epigeniska effekter betraktas? Och vem klassificerar vad som ska räknas som defekt?

   Ska (hypotetiskt) exempelvis ett fostervattenprov få bli skäl för abort av homosexuella? (Egentligen behövs ju inga skäl alls i detta lurade land)

   Jag är ingen stor vän av RFSL, men de har rätt i att det finns många risker med en bevisat epigenisk orsak till homosexualitet – människan tenderar ju alltid att leka Gud.

   Kina kommer vara det land som snabbast kommer införa ”obligatoriska korrigeringar” och i industriell skala, om det skulle visa sig vara en epigenisk effekt. De forskar intensivt på området och gör redan försök…

  • Daniel skriver:

   Epigenetik är ett enormt dåligt argument för varför man inte kan ändra sig. Tvärtom så gör det det möjligt att en förändrad miljö gör att man ”ändrar sig”.

 2. Zoltan skriver:

  Ja, forskning visar att vissa epigenetiska effekter kan åtgärdas. Och det ämnet i samband med homosexualitet skapar panik.

  Ordkombinationen ”homosexualitet” och ”bota” får Sanningsministeriet att ingripa.

  Det får inte finnas en diskussion i Sverige om hur homosexuella som önskar få terapi ska bemötas och behandlas. Tvärtom, olika gaphalsar ylar istället om att friska människor ska prova på olika perversioner istället.

  Sverige är ett sjukt land. Mycket sjukt.

  Homosexuella kan bevisligen botas. Men kan Sverige botas?

  • Marcus Nordström skriver:

   Det som är sjukt är att det fortfarande finns folk som tror att homosexualitet skulle kunna ”botas”. Nej jag skulle inte vilja att barn ”botades” i så fall. Självklart ska kvinnan få bestämma över sin kropp och vill man göra abort så ska man få det oavsett skäl. Jag tycker din fråga är felställd, för mig är det snarare ”skulle sådana test tillåtas” och där vore mitt svar ”nej”.
   Jag kan för mitt liv inte förstå hur folk har intresse och ork att lägga sig i vem som delar säng med vem. Vuxna människor får dela säng med varann i vilken variation som helst så länge det är frivilligt..

 3. Zoltan skriver:

  ”Vuxna människor får dela säng med varann i vilken variation som helst så länge det är frivilligt”

  Oavsett konsekvenser?

 4. Marcus Nordström skriver:

  En motfråga. Om det bevisades att guds tro var en defekt i t ex hjärnan. Skulle man då operera de som har en tro? Om inte? Varför?

 5. Zoltan skriver:

  ”Operera gudstro”: intressant fråga Marcus. Läs gärna också mitt gamla inlägg på ämnet.

  Svaret på din fråga: ja, om den som vill så önskar det. Vad är ditt eget svar på den frågan?

  Och varför vägrar du acceptera att homosexualitet faktiskt kan botas? På vilket sätt är det ett problem? Är det en fullständig nyhet?

  (Jag förstår att frågan lätt hamnar i diket, eftersom vissa grupper kanske skulle tillgripa olika former av våld för att bota det de ser som förkastligt. Vilket har hänt.)

  • Daniel skriver:

   Frågan hamnar lätt i diket förstås och därför kan Marcus pseudovetenskapliga inställning delvis ursäktas. Hans hållning är politiskt/ideologiskt motiverad utan att han begriper det själv och det är därför det blir så fel. Men hur ska det bli rätt? Jag tror det måste inses att Marcus ”argument” är av moralisk natur och som sådant bör det i min mening respekteras djupt. Det andra diket i form av våld ”har hänt” men det räcker inte att säga så. Det handlar också om omfattande förtryck, avrättningar och koncentrationsläger. Vägen dit kan gå genom fakta. Om den homosexuella kan botas vet jag inte och man kan undra vilka ingrepp som krävs för att bota juden från sin judendom. Är detta problematiska funderingar/forskning? Ja, det tror jag och jag tror att den moraliska problematiken väger tyngre än eventuella fakta.

  • Marcus Nordström skriver:

   Jag har ALDRIG hört någon bli botad, förutom born-again christians som blir ”botade” genom bön eller sk ”kliniker”.

   Hur kommer det sig att du är så intresserad av att ”bota” homosexualitet? Rätta mig om jag har fel i att det är något du fått från bibeln?
   Betyder det att vi ska hålla slavar som vi gärna får slå? Som i 2 mosebok ”Om någon slår sin slav eller slavinna med en käpp så att den slagne dör under hans hand, skall hämnd utkrävas. Men om slaven överlever en dag eller två, skall ingen hämnd utkrävas, eftersom slaven är hans egendom.”

   Och aga barn?”Den som spar på riset hatar sin son, den som älskar honom fostrar i tid.” ordspråksbok 13:24.
   Att man ska dödas om man jobbar på vilodagen? 2 mos..
   3 mos 20:10″ Om någon begår äktenskapsbrott med en annan mans hustru, om han begår äktenskapsbrott med sin nästas hustru, så skola de straffas med döden, både mannen och kvinnan som hava begått äktenskapsbrottet.” Vem ska utdöma dödsstraff på otrogna?

 6. Zoltan skriver:

  @Daniel,

  Frågan är helt ideologiserad i Sverige. Det är som att diskutera socialism…

  Ja, det går att bota homosexualitet, i de flesta fall. (Kolla sista länken i inlägget). Men, man måste vara medveten om att alla inte kan botas. Eftersom området inte tillåter öppen forskning, eller ens en sansad diskussion, så är många grundläggande frågor oklara och terapeuter arbetar ofta i blindo.

  Det går att hitta terapi också i Sverige, men de arbetar inte öppet – bl.a. på grund av hotbilden.

  Som att bo i DDR…

  • Daniel skriver:

   Säkert är det så att homosexualitet växer bort i många fall men det är en helt annan sak att hävda ett samband mellan terapi och ”bot”. Även om det finns sådan forskning så är de metodologiska problemen enorma. Vad innebär ”bot” t.ex? Det kan ju t.ex handla om någon som säger sig vara botad men i själva verket har valt att dölja sin homosexualitet, vilket är sådant som ”hänt” och som jag tvivlar är till någons nytta.

   Sexualmoraliskt så pekar jag hellre på den fria tillgången på porr som ett problem. Vad vetenskapen säger om det finner jag hyfsat irrelevant.

 7. Zoltan skriver:

  @Marcus,

  Nej, Bibeln talar inte om att ”bota” homosexuella, någonstans. Du behöver inte hoppa in på det spåret.

  Jag har också alltid trott att homosexualitet oftast är en oföränderlig läggning. Det är ju det vi alla matas med, eller hur?

  Men, jag fick av en slump information om ex-homosexuella och började gräva i ämnet, för att bli överbevisad om att det jag hittills trott inte stämmer. Många säger sig ha ett ”öppet sinne”, men sanningen är att vi i Sverige förhindras få ny vetenskaplig information. Det har blivit ideologi, eller en dogm som inte får ifrågasättas.

  Ex-homosexuella var tidigare öppna med sina livsresor, men de flesta håller nu tyst. Många blir hotade. Hur tror du själv en öppet homosexuell person skulle bemötas av sina tidigare ”vänner”?

  Anledningen till att jag tar upp frågan alls är att jag avskyr statsunderstödd propaganda – och det är vad detta ämne har blivit. Dessutom är det fruktansvärt lågt att undanhålla sanningen för alla dem som faktiskt söker en förändring, men istället möts av lögner – ”du är född sådan och kan inte ändra dig”.

  Slutligen; kolla gärna också upp historiken om hur homosexualitet slutade betraktas som en störning, i USA, eller i Sverige; det fanns inga vetenskapliga belägg överhuvudtaget för besluten, men de togs på helt andra grunder. Men, varken medicin, eller psykologi är ju områden som är immuna mot ideologier – vi har ju sett det hända i diverse diktaturer och nu även i demokratier.

  Jag vill uppmuntra både dig och alla andra att ta reda på mer – inte från Bibeln, men från vetenskapliga studier. Kolla länkarna i inlägget ovan.

  Du kan söka mer om ämnet ”ex-gay”, men filtrera hårt, för det är många olika religiösa grupper som kapat begreppet för att i sin tur börja driva en annan propaganda.

  Och om du ska läsa Bibeln och diskutera med kristna, så fokusera gärna på Nya Testamentet, på Kristus – det är liksom Kristus vi försöker lever i, med och genom. Vi slutade omskära oss för mycket längesedan…

 8. Zoltan skriver:

  @Daniel,

  Vad är ”bot”? Vet inte om det går att ge något generellt bra svar när det handlar om beteenden.

  Detta går ju inte att mäta, eller väga. Ingen kan med säkerhet veta att en persons påståenden är sanna, någonsin. Människor är ju duktiga på att lura sig själva.

  Just för att ”homosexterapi”, i oftast religiösa sammanhang fått så tragiska konsekvenser gör väl att mer studier måste uppmuntras? Att stoppa huvudet i sanden och bara lalla vidare på en kollektiv lögn gör ju det hela ännu värre.

  Okunskap är farligt.

  • Daniel skriver:

   Att vanligt argument är att sexuella läggningar är medfödda och statiska och därför ska läggningen ifråga tolereras/accepteras/bejakas/uppmuntras. Det är ett lögnaktigt argument eftersom det bygger på den tvivelaktiga föreställningen om medföddhet och statiskhet. Värre är att slutsatsen är ett logiskt felslut. Det är viktigt att stoppa sådant lögnaktigt tänk och innan det är gjort så ser jag inga goda förutsättningar för ny kunskap. Om man går längre än så genom att dra fram ex-gays blir det väldans komplicerat. Du är själv medveten om mängden oseriösa inslag.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s