Varför måste Jesus dö?

I denna värld lyder allt under naturlagarna. Det är nog ingen som tycker att det är fel, eller ens något konstigt.

Men, vi människor lyder också under en annan lag, en lag vi alla föds med och som finns i våra hjärtan. Några kallar det lite diffust för ”samvete”. Det är något vi alla fått.

Guds lag har givits oss alla. För de flesta är detta extremt luddigt och några försöker t.o.m. fly sitt eget samvete. Men, det är absolut inte något diffust och luddigt, men regler som Gud också sammanfattat åt oss i tio mycket enkla och tydliga regler. Eftersom vi verkar vara gränslöst tröga och glömska, så blev Gud själv människa, levde bland oss och undervisade oss om den gåva vi alla fått i våra hjärtan.

Gud skapade världen för oss (att vårda, inte för att exploatera), men vi vänder Gud ryggen och vi dömer oss själva till utplåning. När vi en gång dör, så kan vi förbli utraderade i all evighet.

Så fungerar regler. Regler utan påföljder är ju totalt meningslösa och utan regler tar vi kål på oss själva! (Se själv vad som händer i världen, varje dag)

Vi verkar ha väldigt svårt att fatta – fastän det är så enkelt!

Men, det är inte kört! För, Gud som är all kärleks källa älskar oss oavsett hur mycket vi felar. Gud vill inte att vi ska dö och försvinna i evig tomhet. Gud vill rädda oss, alla!

Därför tog Kristus konsekvenserna av alla de fel du begår och dog istället för dig, så du kan få evigt liv!

Av kärlek gav Gud dig chansen att få evigt liv, oavsett hur mycket du någonsin brutit mot Guds regler! Du är förlåten, när du ber Gud om förlåtelse och du får leva igen om du tror på den Gud som dog istället för dig – Jesus Kristus.

For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life

(John 3:16)

Detta är vad påsken handlar om – en påminnelse om hur Gud gett dig chansen att få evigt liv, så som det var tänkt vid tidernas begynnelse!

Mitt i denna trasiga värld lyser hopp – om du tror – i kärlek.

Tro, hopp och kärlek!

Annonser
Det här inlägget postades i Katolsk Tro. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s