Ateisternas skriande tystnad

Denna dag håller alla antireligiösa neurotiker snattran.

I landets alla skolor och förskolor genomförs idag processioner till minne av kristna martyrer. I shoppingcenter, vårdhem, sjukhus och på många arbetsplatser bärs bud om ljuset.

Ljudet från sångerna strömmar genom radiokanaler och bilderna av en ljusbärande flicka syns i hemmens TV-apparater.

Även en katolik som jag förvånas av att se detta fenomen i ett av världens mest katolikfientliga territorier.

Idag firas minnet av Sankta Lucia och andra helgon, som Herodes stallknekt Sankt Stefan.

Idag sprider inte Sturmark och hans hysteriska sekt (”Humanisterna”) sin antireligiösa noja i några tidningar. Pladdret om den ”indoktrinering” som annars förknippas med att sjunga en psalm är borta. Vad gör alla som brukar hetsa upp sig vid åsynen av kristen symbolik och kristna traditioner denna dag? Inte deltar de väl i det sådant de annars gör allt för att bekämpa? Tvingar de sina barn att sitta hemma och sura?

Inte öppnar väl de kroniskt sura truten för att skylta med sin intolerans? Just denna dag skulle det bli alldeles för uppenbart.

Sångerna denna dag förklarar det vi firar om två veckor och också varför det firas vid årets mörkaste stund. I Kristus-mässan (Christmas) samlas vi för att minnas julnattens händelser, det som är världshistoriens viktigaste händelser, händelserna som började år noll och fortsätter än i denna dag.

”Mörkret skall flykta snart, ur jordens dalar.
Så hon ett underbart ord till oss talar.
Dagen skall åter ny, stiga ur rosig sky…”

Bara med ljus kan vi se…

Annonser
Det här inlägget postades i Annat Kristet. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ateisternas skriande tystnad

 1. hglundahl skriver:

  Tror du att jultomten – Père Noël (det fans en fransk martyrprest under revolutionen som hette så med) eller Father Christmas – var den engel som gaf Jesus förfriskelser efter att han öfvervunnit sista frestelsen af de bekanta tre?

 2. hglundahl skriver:

  Observera, jag sade Jultomten. Intet St Nicolaus, han kommer 6 december i den mening han ö h t kommer.

 3. Zoltan skriver:

  Jag har mycket svårt att besvara din fråga, eftersom jag inte vet vad du syftar på med alla tomtevarianter…

  Däremot kan det konstateras att många som annars göder sitt förakt för den kristna tron gärna indoktrinerar sina barn med tomtesagor (ho-ho-ho) och lär dem att bli beroende av Mammon (meningslösa julklappar).

  Inte så konstigt att julen är en tragisk tid, för många, i vår tid.

  Sverige blir alltmer absurt, för alla små steg bort från Kristus.

  Luciafirandet är en enastående manifestation av hyckleri – skolor som annars förbjuder namnet Kristus att förknippas med julen anordnar obekymrat firandet av våra helgon, där Kristi ankomst är det centrala temat.

  Förvirrat?

 4. hglundahl skriver:

  Vi ha Coca-Cola-typen. Bortsedt från honom, så fins det en viss ”père Noël” eller ”Father Christmas” – Tolkiens brefsamling blifven bok till sina barn – der hufvudpersonen säger sig vara nära tvåtusen år gammal – d v s fira födelsedagar samtidigt med Gud.

  Det är denna person som intresserar mig.

  Men å andra sidan är det väl ngt theologiskt farligt att fråga efter theologisk-realistiska förklaringar till fantasi och festfigurer (Lussebrödslucian och Stalledrängsstaffan äro intet exact identiska med Sta Lucia från Sicilien eller St Stephanus protomartyr). Ungefär som att fråga hvad en biktfader skulle säga till Susan Pevensie om hon försökte bikta att ha nekat sig ha varit i landet Narnia med syskon, hvad hon viste var sannt.

  Mitt svar på denna farliga fråga vore då att om ngn verkligen sett en ”Father Christmas” kunde det röra sig om en engel som dels sjöng öfver Bethlehem, dels betjenade Kristus efter att han frestats af Satan.

  Jag läste på textad video att om Jesu offentliga verksamhet var 42 månader, så var det 15 nisan han dog och 15 ngt annat (om du nu kan hebreisk kalender), han döptes, hvilket borde vara en 8 november, räkna fram 40 dagar är det nra dagar före jul, och strax derefter kallar Jesus sina lärjungar hvilket implicerar att han fyllt 30. Mannen som gjort videon var gifvetvis en bättre judaist än jag. Men om han har rätt skulle Jesus privata hvila, betjenad af englar, vara den 31a juldagen eller nära på. Kanske hellre nära på, som GF icke firade födelsedagar. Å andra sidan gjorde han det intet med menniskor.

  Ursäkta min broderingsifver, men jag gillar Selma Lagerlöfs Fogel Rödbröst och dylikt och H C Andersen.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s