Går lögner att tvätta bort?

Hur ska man bemöta fördomar, lögner och smutskastning?

Visst vore det vackert om det räckte med att vara saklig och presentera fakta? Men, vissa lögner upprepas så ofta att de blir nya ”sanningar”.

Om katolska kyrkan sprids ofta och gärna både fördomar och lögner – oftast av personer som inte har den minsta inblick eller anknytning katolska kyrkan.

Nazismen och katolska kyrkan” var ett inlägg jag skrev våren 2011 för att påvisa hur smutskastningen mot andra världskrigstidens katolska kyrka uppstod.

Kanske kan Gordon Thomas bok ”The Pope’s Jews: The Vatican’s Secret Plan to Save Jews from the Nazis” vara det sista försök av sakligt bemötande och presenterande av fakta som behövs för att slutligen få tyst på fördomarna, lögnerna och smutskastningen? Thomas har fått tillgång till tidigare opublicerat arkivmaterial, spårat upp vittnen och överlevare för att nu återigen bekräfta den bild av andra världskrigets påve som var självklar för nästan alla fram till 60-talet.

Eftersom många som gärna sprider lögner och förtal inte läser böcker, så planeras också dokumentärfilm baserat på Thomas grävande efter sanningen.

Läs mer här hos Guardian, ”Vatican hopes secret files…”

Annonser
Det här inlägget postades i Katolsk Tro. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s