Abortera Cecilia Wikström

Ingen har väl missat EU-parlamentarikern Cecilia Wikströms senaste exempel på hur vissa folkpartister anser att debatt ska bedrivas i en demokrati?

I en s.k. ”debatt”-artikel i Afonbladet inleder Wikström ett oförskämt och hysteriskt utfall med orden: ”Akta er kvinnor i Europa”. Genom usel skrämselpropaganda och med lika låga försök med något som bör kallas för bedrägeri, försöker Wikström med konststycket att göra abort till en ”mänsklig rättighet”! Vilken idioti, men sådant fungerar ju förträffligt i Sverige, där de styrande gladeligen låter sig kontrolleras av udda grupper med diverse perversioner som livsideal.

Så, istället för att sakligt argumentera för sin sak, så spyr Wikström fram en lista av förolämpningar mot någon som inte delar hennes uppfattning i en rad frågor, som: ”homofob av oanade dimensioner”, ”insnöad”, ”fanatiker” och ”extrem reaktionär” .

Wikström vägrar begripa att en betydande del av också Sveriges befolkning är oerhört skeptiska till definitionsmässigt onaturliga vansinnigheter som t.ex. samkönade äktenskap och abort, samt varför världsrekord i skilsmässor är något eftersträvansvärt. Detta är svenska misslyckanden som Wikström vill exportera, även om mottagaren skulle vägra. (Hennes parti är ju mest tongivande i skolfrågor, ett annat svenskt praktfiasko).

Är det inte märkligt att liberaler så ofta och så enkelt avslöjar vilken respekt de egentligen hyser för de spelregler som normalt förväntas gälla i en demokrati? Uppenbart tål inte Wikström andra uppfattningar än sin egen. Wikström verkar tro att den ansvarsbefriade frihetsnarkomani som präglar Sverige är en universell utopi och verkar inte heller förstå att världen är betydligt mer mångfasetterad än hennes krympande liberala vänkrets.

Efter Wikströms oförskämdheter är det verkligen på sin plats att istället säga: ”Akta er kvinnor i Europa” – för Cecilia Wikström! Abortera snarast henne bort från EU parlamentet och politiken!

Till Wikström vill jag bara säga: skäms!

En alltför ung och oerfaren skribent i Aftonbladet lockas sedan med av blodlukten, Daniel Swedin. Det är faktiskt otroligt, men han lyckas med bedriften att sänka sig ännu lägre och under rubriken ”Skicka extremisten tillbaka till grottan” avslutar Aftonbladet år 2012 en ledare med ”skickar de tillbaka Tonio Borg till reaktionära grotthåla han kommer ifrån”.

Detta är två exempel på hur två olika företrädare tydligen vill föra diskussioner i en demokrati!

Ytterligare exempel på Folkpartiklarnas måttliga förståelse för demokratins spelregler hittar du här.

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Abortera Cecilia Wikström

  1. http://o-x.fr/50spc – länk till relaterad commentar

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s