Välkommen till de Riktigaste Humanisterna!

Idag skapas en ny organisation: De Riktigaste Humanisterna (RH).

Vi värnar mer än andra om det sekulära samhället och åtskillnaden mellan religion och politik. Vi strävar bättre än andra efter att de mänskliga rättigheterna skall vara överordnade religiösa dogmer, normer och värderingar. Vi är nämligen helt neutrala och fullständigt objektiva, med det klaraste lysande förnuft.

För att tydligt markera vår plats i det offentliga rummet kommer vi inledningsvis föra en kraftfull kampanj mot tomtetron, tomtekulter och offentligt spridande av tomtesymbolism genom de institutioner som i grunden ska vara sekulära.

Vi kräver att förskolor, grundskolor, alla statliga och kommunala verksamheter omedelbart slutar sprida tomtekulten. Alla tomtar måste bort från statligt finansierad media som radio och TV. Hur många generationer barn har inte traumatiserats genom det illasinnade bedrägeri som tomtekulten innebär?

Vi i de Riktigaste Humanisterna anser att barn inte får indoktrineras i någon kult! Barn har rätt att växa upp helt opåverkade, till neutrala och fullständigt objektiva individer utan grumlade förnuft.

Vi i de Riktigaste Humanisterna ordnar därför återlämningsritualer för alla de barn och vuxna som mot sin vilja fått julklappar de inte vill ha. Ingen ska behöva få saker de inte valt av egen fri vilja! Genom De Riktigaste Humanisterna kan du också få en gåvolämnare som inte är utklädd till tomte och som delar ut presenter på alla årets dagar. Dessutom slipper du garanterat ljudet av bjällror och ”ho-ho-ho” genom att anlita en gåvolämnare från De Riktigaste Humanisterna.

De Riktigaste Humanisterna vill se ett samhälle som ”…här ska en text saxad från USAs konstitution, FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna och andra positivt laddade klyschor klistras in” för att ge intryck av att alla troende är emot dessa värderingar och att endast De Riktigaste Humanisterna förmår tolka innebörden av begreppet ”humanism” – enbart valet av namn visar ju på denna anspråkslösa ambition.

Och så slutar detta inlägg strax, men du vet nog att det faktiskt finns en förening vars hela existens bygger på att vara emot något de inte begriper? Föreningen för svagsinta, för de som avskyr en dynamisk verklighet där en mångfald av livsåskådningar inte bara är naturligt, utan också berikande och eftersträvansvärt. En förening som avskyr tron på tomtar, inte på skämt som i detta inlägg, men på fullt allvar!

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Välkommen till de Riktigaste Humanisterna!

  1. Johnny Lilja skriver:

    Skillnaden är förstås att det inte finns vuxna som tror på tomtar. Att det inte finns vuxna som kräver att tomtetro ska betraktas som ett vetenskapligt alternativ. Att det inte finns vuxna som vill ha tomtar i biologi undervisningen. Tyvärr finns sådana vuxna när det gäller tro på andra övernaturligheter. Så länge dessa fortsätter sitt agressiva korståg mot vetenskapen så är jag tacksam att det finns männisakor som står upp mot dem. För de religiösa skolorna har ju inget med mångfald att göra, utan en religion anses vara den rätta och barnen sorteras ut efter föräldrarnas tro. Endast en sekulär skola kan sägas vara för mångfald.
    De riktigaste humanisterna existerar inte för att din jämförelse haltar som en giraff på kryckor.

  2. Johan Lindahl skriver:

    Det här var mycket underfundigt och träffsäkert skrivet! Synd att jag inte såg denna förrän nu. Har varit lite offline de katolska bloggarna sedan jag jag själv blev katolik (märkligt men sant). Roligt!

  3. De samma initiativtagarna byggde den svenska söndagsskolan också, men innehållet blev inte sannare för det….

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s