I ateisternas fantasivärld

Går det att förstå t.ex. regionala konflikters orsaker genom att bara läsa nyhetstidningarnas serierutor och medvetet strunta i allt övrigt nyhetsinnehåll?

Enligt de mest enfaldiga (och högljudda) ateisterna kan man göra så – för den metoden används flitigt för att sälja en geggig ocean av idiotiska påståenden om den kristna tron. Genom att klippa och klistra ur främst Gamla Testamentet så vill dessa individer gärna beskriva Gud som t.ex. en blodtörstig och sexbesatt massmördare.

Tänk dig sedan att några människor därefter betraktar dessa beskrivningar som mer sanningsenliga än den förståelse kristna själva har av något de rimligen borde vara experter på – sin egen tro!

Det verkar finnas gott om lättlurade människor och vissa personer tjänar mycket bra på den extrema religiösa analfabetism som utmärker vår tid och vår del av världen.

Kan man förstå den kristna tron genom att lyssna på gudsförnekare? Detta verkar många ateister själva tro och betraktar ofta tilltaget som den yppersta formen av intellektuella insikter!

Alla andra begriper att om man verkligen vill veta vad den kristna tron handlar om, så frågar men självfallet någon som själv är kristen, på det sätt som man annars gör i alla andra sammanhang…

Sunt förnuft.

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till I ateisternas fantasivärld

 1. hglundahl skriver:

  1) Dawkins blir intet rik på ”The Four Horsemen”, det är en fond som blir det.
  2) Enfaldens högdpunkt torde vara Onfray i ”Manuel d’athéologie” som på sidan 29 kallar kristendomen en rosa illusion och på sidan 30 en mörkgrå sådan.
  3) Stephen Hawkins borde börja skrifva kokböcker i st f illa förtäckta hatböcker mot Gud. Jag menar, äfven om han intet kan laga till recepterna sjelf, kan han ju be en aflönad kock att laga dem och sedan smaka. Borde vara en bättre idé att sysselsätta honom än det han nu gör. Har du contacter så du kan tipsa honom i all vänlighet och utan tjat?

 2. Zoltan skriver:

  @HGL,

  Kanske borde dessa herrar istället kallas ”för de fyras gäng”; vetenskapens motsvarighet till det kinesiska originalet under en annan kulturrevolution?

  Det är extremt tragiskt att se när dessa lysande begåvningar lämnar sina respektive kompetensområden för att ideligen presentera sig som ateismens talibaner. Därför borde t.ex. Hawkins också avhålla sig från att skriva kokböcker. Det skulle bli väldigt giftiga kompositioner…

  De verkar dock ha tillräckligt med självinsikt för att inte kommentera sådant många fler omedelbart kan bedöma giltigheten av, som t.ex. sport och ekonomi.

  Vetenskap och tro går bevisligen inte ihop – för den som inte har någon tro!

 3. hglundahl skriver:

  Jag tror att Hawkins skulle kunna bli en bra recept-skrifvare, factiskt.

 4. Zoltan skriver:

  @HGL,

  Vadan din längtan efter Hawkins suffléer? Tänk om de pyser ihop till små svarta hål?

 5. Ni har nog förfärliga problem, för det första med vetenskapen, för det andra med tankeverksamheten. Läste Ni någonsin något annat än Bibeln?

 6. hglundahl skriver:

  @ Zoltan: Nja, jag längtar väl mer efter att se honom göra ngt värdigare af sitt förnuft än neka existensen af universums utformare … plus att det vore trefligt för en compositeur utan större intrumentpraktik att det blefve kändt hvad begåfvade theoretiker kunde (han är mer definitivt handicappad ang. att utöfva sina recept än jag mina compositioner, men ändå. Innan jag lärt ett intrument är jag ju i a f för närvarande handicappad.

  @ kristian: hvem talar du till? Jag läste föga ur Bibeln annat än i serieform innan ngt före nio, vid c:a åtta var jag ännu öfvertygad evolutionist och heliocentriker. Skulle gerna skratta åt din mera grönköpingska än grönqvistiga dumhetsyttring, men tyvärr har en del tracasserier genom årena slitit på mitt sinne för humor.

 7. Zoltan skriver:

  @HGL,

  Där håller jag med dig; framstående vetenskapsmän/kvinnor borde bättre än de flesta veta var deras vetenskap slutar och var vilda spekulationer/personliga aversioner börjar.

  Jag har för Kristian tidigare gett länkar till de vetenskapliga publikationer jag direkt/indirekt medverkat till, men han vill tro att alla kristna är talibaner medan ateister befinner sig i upplysningens förklarande ljus. Tänk om det i praktiken är tvärtom?

  Tänk om det finns sanningar som inte kan bevisas? Som t.ex. att alla som läser denna text existerade den 4e maj 2007?

 8. hglundahl skriver:

  Jag lärde mig läsa fem år gammal. Antar att ngn brådmogen läslärling aflad femte maj 2007 skulle kunna stafva igenom den och fråga hol i pappas tolamod, eller för den delen ngn skulle läsa den om nra år.

 9. hglundahl skriver:

  Det fins gifvetvis otaliga sanningar som intet kunna bevisas i den mening att de intet äro kända annat än för Gud och englar, och dessa bruka icke bevis.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s