Analfabeter framför en blinkande neonskylt

Vi vet alla hur valhänt och svårmodigt svenska journalister ställer sig till allt som har med katolska kyrkan att göra. Som gapande analfabeter framför en blinkande neonskylt.

Mellan den 16e och 21a augusti 2011 kommer ett par miljoner katolska ungdomar att samlas i Madrid. Den i Sverige medvetet mest missförstådde och svartmålade personen i världen kommer själv delta i samlingen, de fyra sista dagarna.

Du som läser detta kan ju själv studera hur en sådan händelse (inte) kommer att återges i svensk press

2011-08-18: SVT Text beskriver de regelbundet återkommande Världsungdomsdagarna som ett extravagant slöseri med utarmade spanjorers skattemedel:

I Madrid drabbade polis i kväll samman
med tusentals demonstranter som prote-
sterade mot kostnaderna för påvens
besök som inleds på torsdagen.

De påkostade festligheterna under
påven Benedictus XVI:s besök får
kraftig kritik från flera grupper.

Myndigheterna har satsat på evenemang
runt om i Madrid för över 50 miljoner
euro – nästan en halv miljard kronor.

-En skandalös show när den ekonomiska
situationen är förfärlig och hela
familjer går arbetslösa, hävdar den
kristna gruppen Redes Cristianos.

2011-08-17: Allas vår gemensamma nyhetstjänst meddelar: ”

Tusentals människor protesterar i Spanien mot påven Benedictus den 16:es påkostade besök i landet.

Påvens medverkan vid en ungdomsfestival för katolska ungdomar kostar skattebetalarna 50 miljoner euro, nästan en halv miljard kronor.

Det är framförallt sekulära grupper som deltar i protesten, men även flera kristna grupperingar som är kritiska mot det dyra arrangemanget.

Skuldtyngda Spanien har Eurozonens högsta arbetslöshet, över 20 procent.”

Saklig nyhetsförmedling?

Annonser
Det här inlägget postades i Katolsk Tro. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Analfabeter framför en blinkande neonskylt

 1. Ulla skriver:

  Fruktansvärt avskyvärt att katolska kyrkan har fått en sådan fasansfull makt i Europa. Varför gör inte den svenska regeringen något för att sätta press på Spanien,så att dom inte betalar ut skattebidrag till katolska kyrkan. Katolska ungdomar är en total katastrof och dom är ett indirekt terrorhot mot vi andras framtid i världen -dom skulle tvångssteriliseras. Den svenska regeringen måste också utesluta Kristdemokraterna ur Alliansen och regeringen över lag. Katolska kyrkan och Kristdemokraterna skall omyndighetsförklaras,och makten skall dom tas ifrån. Inte konstigt att Spanien är ett krisland i Europa,och EU låtsas som ingenting. Kristdemokraterna är ett hot mot Sverige,och den enskilda individen.
  Katolska kyrkan är det absolut största hotet mot världen och dess utveckling,och Kristdemokraterna är det största hotet mot Sverige och övriga Europa. Kristen fundamentalism är det största hotet mot den enskilda individens fri och rättigheter.

  • Zoltan skriver:

   Ulla,

   Din kommentar utser jag till ett strålande exempel på den tragiska provinsialism som ännu efter 500 år präglar svenskt diskussionklimat. Tror du hade trivts i en annan åsiktsdiktatur – DDR.

   Läs gärna på lite mer om katolska kyrkan, oberoende stater, demokrati, den kristna tron, etc, alternativt prova att byta ut ditt hjärnspöke mot ”islam”, eller ”judar” så ser du kanske tydligare hur otäck din kommentar egentligen är.

 2. Ulla skriver:

  Zoltan!

  Varken Judendom,Islam eller andra religioner utger något hot mot Sverige,inte heller liberal kristendom. (Obama kristendom) Däremot så är kristianism det största hotet mot Sverige Europa och övriga världen. Katolska kyrkan,Evangeliska kyrkan,Ortodoxa kyrkan,alla kristna frikyrkor,Livets Ord,Ja till Livet,Ny Generation,Jehovas Vittnen och en massa andra kristianistiska sekter är det värsta och största hotet mot all demokrati i samhället. Moralfanatiker,utvecklingsbromsar,bromsklossar,etikextremister,envåldshärskare,tyranner och fundamentalister är ett gemensamt namn för alla dessa talibaner. Före detta Östtyskland (DDR) har idag gått förbi före detta Västtyskland (BRD) när det gäller åsikter om human embryonal stamcellsforskning. Människor i östra Tyskland är mera liberala till human embryonal stamcellsforskning,medan människor i västra Tyskland fortfarande till största delen är emot denna typen av stamcellsforskning. Det säger en del om före detta DDR och BRD! Dagens Östra Tyskland har blivit mycket modernare och har gått förbi dagens Västra Tyskland med råge,när det gäller vetenskap,utveckling och framtid. Detta är tack vare att den fundamentalistiska katolska kyrkan inte har lika stort inflytande i Östra Tyskland som den har i Västra Tyskland. Alla länder och världsdelar som har lyckats att hålla katolism och övrig kristianism på avstånd,är dom länder och kontinenter som har framtiden framför sig. Dom har en äkta demokrati och frihet,medan länder och världsdelar med kristianistisk värdegrund är demokraturer och diktaturer. Om Sverige skall få bort kristianism så måste Kristdemokraterna bort från sveriges riksdag,och så måste sekt kristna organisationer såsom Ja till livet medflera förbjudas. Och den svenska flaggans kors skall bli centrerat,men i övrigt skall den se likadan ut som tidigare. Då får man bort det kristianistiska intrycket på den svenska flaggan.
  Detta borde göras även med dom andra europeiska ländernas korsflaggor som har kristianistiska kors. Kristianism skall stoppas,så får man en mycket bättre och hoppfullare värld med framtidstro!

  • Zoltan skriver:

   Ulla,

   Menar du verkligen allvar?

   Vilka är de länder (förutom Stasi-tyskland) som med dina metoder lyckats så väl med att hålla den kristna tron borta?

   Bjuder på lite mer inspiration i dina funderingar…

 3. Ulla

  Du hatar något du har noll koll om! Köp t.ex. den nyutkomna YouCat-katekesen på Catholica-förlaget och läs!

  Annars får du väl eva med fascistoida/kommunistiska vanföreställningar i fördummande fördomsformat!

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s