Abort är demokratins fundament

Är abort och homosexualitet ”demokratins fundament”? Enligt Dagens Nyheter är det så och skribenten kopplar sedan dessa exempel på demokratins fundament som villkor för statligt stöd till alla(!) religiösa samfund.

I sedvanlig liberal förvirring fortsätter skribenten med ”vore det inte bättre att stå oberoende, att erbjuda ett alternativ till den sekulära, materiella statsapparaten”?

Så fint – då vore det klädsamt att föregå med gott exempel och föreslå att statens stöd till svensk press också tas bort vilket skulle ge en betydligt större besparing (488 MSEK år 2011). I enlighet med skribentens egen logik kan man ju lika gärna säga att: ”det kanske skulle innebära sotdöden för några tidningar, men att de inte har nog med läsare för att bedriva vettig verksamhet är kanske inte statens huvudvärk.”

I svensk journalistisk tradition ersätts så analys av det egentliga problemet med hänvisningar till lika ogenomtänkta stolpskott av andra, som demokratiminister Birgitta Ohlsson. Hon vill se till att skattemedel inte går till extrema organisationer. Så käckt – men, vem vill det?

Problemet är att avgöra vilken organisation som är ”extrem” och på vilka grunder detta ska ske.

DN:s skribent undviker att ge mer detaljerade exempel på vad som föranleder hans förvirrade svada. Det får läsekretsen hitta själv, som t.ex. här.

Jag anser det vara ytterst extremt att påstå att abort och homosexualitet är ”demokratins fundament” – det är rent nonsens. Ändå erhöll Dagens Nyheter 5.8 miljoner kronor i distributionsstöd år 2010 – trots att den tidningen systematiskt svartmålar t.ex. katoliker.

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s