Abortera omusikaliska krulliga homosexuella?

Svensk press spred nyligen en liten notis med rubriken ”Downs syndrom på väg bort i Danmark”. Anledningen till notisen var att Berlingkse (f.d. Berlingske Tidende) publicerade en prognos som visade att år 2030 kanske inga fler barn med Downs syndrom föds i Danmark.

Är det verkligen så fosterdiagnostik ska användas? I Sverige krävs ingen orsak överhuvudtaget till att abortera ett barn. Ändå upprörs många av könsselektiva aborter.

Det kommer en dag då precisionen i fosterdiagnostik förbättrats avsevärt och då kan par kanske komma att vilja eliminera t.ex. homosexuella, krullhåriga, eller omusikaliska barn. Varför skulle de inte få välja, med tanke på vilken uppfattning om abort många i Sverige uppfostrats med?

Östgöta Correspondenten har på ett föredömligt sett gett denna moderna form av rashygien lite mer tankar än övrig press i landet – på ledarplats.

Efter att tidigare i mitt liv ha arbetat med personer med Downs syndrom undrar jag fortfarande vilka som egentligen är skadade – de med 46 kromoser, eller de med 47?

Annonser
Det här inlägget postades i Barn. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Abortera omusikaliska krulliga homosexuella?

  1. Johan Lindahl skriver:

    God fråga… jag anser det bottnar i ett försök att återgå till primitiv religion där barnoffer (eller andra människooffer) till primitiva gudar, är vad man tror krävs för stammens fortlevnad.

  2. Ping: Barn med Down syndorm kommer snart inte att få födas i Damnark « Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s