Fiaskot RFSU

Med anledning av RFSUs senaste försök att sexualisera barn, så repriserar jag ett inlägg från 2008-11-28.

 

Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) har nu haft 75 år på sig att upplysa människor om sexualfrågor.

Med tanke på att vi sedan introduktionen av fri abort (1975) aborterat över 1 miljon barn, samt att årsantalet i dagsläget ligger på ca 35000, så måste man till sist fråga sig: hur har RFSU egentligen lyckats med sitt uppdrag? (Jämför med antalet födda 2008: ca 110000. Var 4:e graviditet avbryts alltså genom den svenska ”vårdens” försorg)

Och i det av RFSU upplysta Sverige har antalet smittade av olika könssjukdomar ökat till rekordantal. Bingo igen!

Vi lever i en tid då begreppen ”ansvar” och ”sex” är fullständigt frikopplade. Är detta verkligen RFSUs avsikt med ”bejakande och öppen syn på samlevnads- och sexualfrågor”?

Samtidigt förlöjligas och tystas de röster som i all enkelhet påpekar att det säkraste sättet att undvika både könssjukdomar och oönskade graviditeter är avhållsamhet. En analogi – det säkraste sättet att undvika bilolyckor måste rimligen vara att inte vara i närheten av en bil, eller? Med ”härskarteknikens” hela artilleri petas detta faktum åt sidan.

Vad betyder egentligen begreppet frihet i Sverige idag? Är det att mekaniskt följa någon diffus majoritetsuppfattning, eller att istället ges möjlighet att bilda sig en uppfattning och dessutom respekteras för ett självständigt ställningstagande? Hur skall man kunna bilda sig en uppfattning ifall endast ett perspektiv ges utrymme?

”RFSU:s vision och verksamhet präglas av friheten att vara, friheten att välja och friheten att njuta”. Med den visionen är den sexuella frihetens mål och mening enbart njutning, och visionen lämnar inte heller utrymme för andra val än godtyckliga sexuella utsvävningar.

Sexualupplysning är viktigt! Men, vi har ingen sådan värd namnet i Sverige, där sexualiteten reducerats till ”friheten att njuta”, om ens det!

Begreppet ”frihet” är alltid förknippat med begreppet ”ansvar”, oavsett hur man försöker smita från det senare. Och i detta ämne finns det fler perspektiv som kan berika människor än RFSUs havererade vision.

Det vore väldigt uppfriskande med en sådan diskussion, i äkta frihet!

(Preventiv kommentar: diskussioner som denna drivs ofta att istället handla om antalet avlidna efter illegala aborter i andra länder)

Tillagt 2008-12-30: Det finns hopp, en riksdagsledamot tar plötsligt bladet från munnen, i tidningarna Dagen och SvD.

Annonser
Det här inlägget postades i Barn, Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s