Fler spöken den 2a mars 2011

Ordföranden för de skånska fascisterna står åtalad för hets mot folkgrupp, eftersom han torgfört bilden av en naken Muhammed bredvid en nioårig flicka, ”profetens” hustru, med texten ”Han 53 och hon 9. Är det sådana bröllop vi vill se i Skåne?”. Avbildningen och händelsen är historiskt korrekt, men självfallet lika osmaklig som allt det fascister står för.

Jag är ingen vän av varken fascister och religionsfobiker, men en varm anhängare av yttrandefrihetsgrundlagen och syftet med tryckfrihet. Idén att genom lag fostra folket är djupt problematiskt och har alltid visat sig misslyckas. Att ens anse sig behöva inskränka yttrandefriheten är ett misslyckande!

Som bekant har vi fler åsikter som enligt lag är påbjudna, eftersom motsatta uppfattningar alltid kan fångas under rubriken ”hets mot folkgrupp”.

Den som i uttalande eller i annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller om brottet är ringa, till böter.” Eftersom alla negativa yttringar i dessa fall är kriminaliserade återstår endast att framföra positiva åsikter om denna lista av grupper. Väldigt märkligt!

Mig veterligen uttrycks missaktning för trosbekännelse (t.ex. katoliker) så gott som dagligen utan att vi ropar på polis. Att hota andra personer är en alltigenom annan frågeställning.

Att lagföra vissa uttryck är ett totalt och fullständigt misslyckande – diskussionen borde istället handla om de bakomliggande orsakerna till att någon anser sig ha rätt att kränka andra. För, det är ett mycket större problem som dagligen drabbar tusentals barn och vuxna i hela landet.

Det verkar som Sverige helt förlorat sin moraliska kompass och försöker kompensera det genom att kriminalisera alltmer av tillvaron. Under tiden vidgas avgrunden hos både individer och i nationen som helhet.

Och politikerna tror att bristerna täcks med hög materiell standard och resterna av ett offentligt välfärdssystem.

Det finns alternativ!!!

(Uppdatering 1, 2011-03-02: tryckfrihetsjuryn frikände skånefascisternas ordförande från ”hets mot folkgrupp”)

(Uppdatering 2, 2011-03-02: 500 år efter Muhammed förekom barnäktenskap fortfarande i Sverige, men de är ju våra ariska förfäder och inga pedofiler – ironi)

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Fler spöken den 2a mars 2011

 1. Kristian Grönqvist skriver:

  Varför är egentligen avbildningen osmaklig?
  Om den en gång är historiskt korrekt.
  Är det för att den poängterar en sida som en snart tvåtusen år gammal religion ger uttryck för. Eller för att den inte passar in i en modern kontext?

 2. Zoltan skriver:

  Kristian,

  Jag tror du har en poäng, som jag funderar mer runt i kommande inlägg: chauvinism.

  I Sverige verkar väldigt många vara förtjusta i att döma/värdera andra kulturer och tidsepoker utifrån den (mycket) lokala tidsandan.

  Det är ett ganska vanligt fenomen i Sverige, som är måttligt uppskattat utanför – kanske ett arv efter decennier av socialistiskt självförhärligande?

 3. l_johan_k skriver:

  Det är kul att vi också är raka motsatsen när det gäller politik.

  Själv har den hemska ”svenska socialismen” gjort att jag kunnat utbilda mig och inte hamna i samma slav/skitjobb som mina förfäder haft.

  • Zoltan skriver:

   @l_johan_k,

   Ser man på, du ger ett prov på ”socialistiskt självförhärligande”. Jag trodde det var den (oförstörda) industriella basen som gav Sverige unika komparativa fördelar efter kriget… ett försprång vi nästan förlorade under socialismens sista skälvande år.

   Nu byggs nationen upp igen, från grunden = näringslivet. Då får vi de resurser som behövs för att även reparera ”vård, skola och omsorg”.

   Och så driver vi sakta iväg från inlägget…

 4. l_johan_k skriver:

  Zoltan, vi får helt enkelt acceptera att vi alltid kommer att hata varandra.

  • Zoltan skriver:

   @l_johan_k,

   ”Hat”? Mycket tråkigt att du känner så, men jag är inte överraskad.

   Personligen söker jag förstå varför du och många andra hamnar i den sinnesstämningen enbart utgående från att någon visar sig ha en avvikande uppfattning.

   Vore det inte bättre att acceptera att alla har olika uppfattningar och att detta är ett fullt normalt tillstånd?

   Avseende regering etc: det kallas demokrati. Har du någonsin satt din fot i en socialistisk drömvärld? Det finns några sådana experiment kvar…

 5. l_johan_k skriver:

  Och du menar att fördelningen av dessa resurser inte är intressant?

  Tycker du det är rätt att människors ”arv” skall bestämma deras framtid?

  Det var socialismen som gjorde Sverige till ett bra land.

  Ser fram emot den dagen vi sparkar den djävla högerregeringen.

 6. l_johan_k skriver:

  Zoltan, jag är intresserad av dina halmgubbar. Det du kallar ”socialistisk drömvärld” är helt skild från ”socialismen” i Sverige. Faktum är att jag inte har något till övers för Kim Jong Il & Co.

  ””Hat”? Mycket tråkigt att du känner så, men jag är inte överraskad.”

  Ohhh…Du är så djävla mycket bättre än mig.

 7. l_johan_k skriver:

  Det skall vara ”inte intresserad…” ovan.

  Att tro att alla som är vänster är stalinister är en halmgubbe av samma proportioner som att behandla alla kristna som ungjordskreationister.

 8. Herslow fascist? (ack ja … antar att du vexte upp under Communister i Ungern, de ha ngt ihopklumpande omdömen om både nationalister och fascister).

  1) Herslow är en nationalist,
  2) Han är frihandelsvän och dermed ingen fascist,
  3) Hvarken Herslow eller fascismen rotar nödvändigtvis dagligen i de ariska rötterna,
  4) Gobineau som rotade i de ariska rötterna var monarkist,
  5) att Hitler var nationalist, aricist och fascist m m gör intet att alla som äro ett af de ting han var äro alla de öfriga med.

  • Zoltan skriver:

   @HGL,

   Jag växte inte upp i en kommunistdiktatur; mina föräldrar lyckades lämna den regim som ca 40% av Sveriges befolkning gladeligen vill se vid makten (socialister).

   Ja, Herslow är nationalist, islamofob och en unken fähund, dvs fascist.

   Du kan tycka något annat, men det ändrar inte vad jag tycker om den mannen och det patrask han omger sig med. Det patrasket kommer kanske ge mig en omgång när jag snart besöker ett område i södra Europa som kryllar av ”nationalister” av vidrigaste slag – och de bär gärna polisuniform…

   PS: jag tror ungrare vet ganska mycket om både fascister och kommunister, av väldigt uppenbara skäl.

 9. Mycket hat som bor i Dig, Zoltan….

  • Zoltan skriver:

   @Kristian,

   Oj, menade inte att komma i närheten av ditt förakt för den märkliga bild av religion du så tröttsamt brukar idissla.

   Tyvärr Kristian, alla kristna är inte lallande mähän som ser sin livsuppgift att stillatigande ta skit från religiösa analfabeter…

 10. Zoltan. Ledsen att göra Dig besviken. Jag är lika mycket svartskalle som Du… Släkten är från Ungern och Finland.

 11. @Zoltan:

  Nà, trefligt att du slapp Communist-dictaturen. Men dina föräldrar hade kanske vuxit upp i den?

  Och din commentar om Herslow är lika incorrect som att kalla Pinochet fascist. Bàda äro marknadsliberaler. Ingen af dem corporativist (hvilket innebär att Franco var deltidsfascist, mer epoken Viejas Camisas än epoken Tecnocracia).

  Likhetstecknet mellan fascist och unken fähund är dessvärre ganska otreflig mot Admiral Horthy och dermed äfven mot Cardinal Mindszenty, som stödde honom. Och mot mig.

  Deremot var icke Cardinal Mindszenty och är icke jag för en viss Szalaszy – hvilket jag antar du har förstàelse för.

  Det är som att man kan vara för Austrofascismen (Dollfuss och Schuschnigg) ut

  • utan att als vara för den andra fascismen i Österrike: Portzschy, Zeiss-Inquart och gifvetvis en viss mustaschprydd man som hade gjort bättre att envisas med màleriet.

   Att Dollfuss’ mördare (som decorerades af AH) kan gälla som ”unken fähund” bjuder jag pà, men att Dollfuss sjelf skulle ha varit det, eller Il Duce under perioden han hjelpte Dollfuss har jag svàrare med.

 12. Fràn det ena till det andra, du var fysiker, eller huru?

  Colla gerna in detta, commentarer välkomnas. Jag är amateur och vetenskapscritiker, och har ingen lust att skrifva i ”en skyddad verkstad” der vetenskapare icke ha tillträde:

  http://triv7quadriv.blogspot.com/2012/09/considering-newton-gravely.html

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s