Panta rei?

Antag att du kunder resa tillbaka i tiden. Inte så långt, bara ungefär 30 år och berätta om din vardag.

Berätta om att du kan stå ute i skogen och prata med någon som samtidigt tältar vid Mount Everest. Om att du på mindre än en minut brukar värma upp något exotiskt som heter kebab i något ännu märkligare, en mikrovågsugn!

Berätta också att världens kosmologer inte begriper de mest fundamentala krafterna som styr universums fortsatta öde: mörk materia och mörk energi.

Eller, att landets statsminister och utrikesminister mördats, att större delen av Europa delar en gemensam valuta och att fri rörlighet för människor, varor och tjänster införts.

Kanske också att Kina blivit världens näst största ekonomi, att Saab och Volvo ägs av utländska företag och att du enkelt kan chatta och skypa med vem som helst i hela världen. Sovjetunionen och järnridån är borta.

För 30 år sedan hade vi 2 TV kanaler och 3-4 radiokanaler, alla statligt kontrollerade (några arresterades för att ha sänt ”piratradio”).  Tomas Ledin vann melodifestivalen med ”Just Nu”, vi höll folkomröstning om kärnkraften, storstrejk med stopp i Stockholms kollektivtrafik och Almöbron vid Tjörn rasade.

Om du 1980 hade berättat om Sverige och världen år 2010 hade du inte tagits på allvar – men allt är ju verklighet och historia för oss alla idag.

Världen förändras, perspektiv förändras.

Kristus är också verklighet och hans ord verkar inte heller tränga igenom de olika blockeringar som många lever med.

Ändå är ju hans ord i detta sammanhang det enda som förblir verkligt och levande. Det är samma innehåll, till samma mänsklighet – idag, som för 2000 år sedan.

Ett budskap som ger liv.

Våga förändras?

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s