”Privat humanism ska bemötas med respekt”

Föreningen Humanisterna säger: ”Det är när trosföreställningar eller ideologiska ställningstaganden drabbar andra människor på ett negativt sätt som vi är kritiska” – gäller detta Föreningen Humanisterna egna kampanjer?

Människor söker sig till Humanisterna av många olika skäl” – ännu fler söker sig till olika religioner!

…borde vi få stöd av moderata kyrkor, samfund och eftertänksamma religiösa människor i allmänhet” – när gav Föreningen Humanisterna katoliker, judar, eller muslimer stöd?

I en serie inlägg har jag citerat en mängd påståenden från denna grupp som förvirrat frossar i honnörsord. I praktiken odlar de den intolerans som de påstår sig bekämpa.

I sin offentliga marknadsföring konstruerar de motsättningar för att framställa religion som orsaken till allt från mord av homosexuella till kvinnoförtryck och tvångsgifte.

Av totalt 15 frågor, presenteras religion som olika vidrigheters orsak i 13,5 fall, 90%. Detta kallar de information! Kampanjer av det slag Föreningen Humanisterna presenterat syftar ytterst till att öka medlemsantalet. Hur vidsynt blir en förening där minsta gemensamma nämnare är förakt för religion?

Föreningen Humanisternas religionshat har enbart resulterat i att legitimera andra gruppers likalydande intolerans. I vissa fall är Föreningen Humanisternas påståenden och retorik nämligen identisk med Sverigedemokraternas och nynazisters utfall – särskilt i beskrivningarna av islam.

Avhopparen Malin Jonason säger att det finns en ”risk att mörka krafter får stöd” – det är ingen risk, det är ett faktum! (För att slippa en anstormning av oförskämdheter, länkar jag inte till exempel som hänvisar tillbaka till denna blogg; exempel kan enkelt hittas i anslutning till Malins slutreplik den 26e oktober på SvD Brännpunkt och på Newsmill)

I dagsläget bör man korrigera Föreningen Humanisternas paroller och istället säga: ”Privat humanism ska bemötas med respekt” – det är när den ”drabbar andra människor på ett negativt sätt som vi är kritiska”.

Och om någon fortfarande inte begripit problemet med Föreningen Humanisterna, så kan deras uppfattning avseende religionens roll i samhället sammanfattas som:

Du får tycka vad du vill – bara du håller käften!

Mer kommer…

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s