Föreningen Humanisternas värld – 7

Föreningen Humanisterna har länge klagat på religion, fastän de själva säger att Sverige domineras av icke-religiösa människor.

De utmålar religion som något slags hot och vill därmed stympa religiösa människors personlighet.

De ljuger och konstruerar motsättningar som inte finns.

Vad tycker du om denna konstruktion:

”Fundera på varför ni religiösa ska få ha så stort inflytande i Sverige, fast vi som inte tror på någon gud är mångdubbelt fler.”

Exakt hur mycket inflytande ska religiösa få ha i Föreningen Humanisternas Sverige? Inget alls? Föreningen Humanisterna är en grupp på ca 5,000 personer som anser sig representera väldigt många fler, om ovanstående anspråk ska vara giltigt.

Ca 23% av Sveriges befolkning tror på en personlig gud och ytterligare 53% på en andlig dimension, vilket är ”mångdubbelt fler” än dessa få bittra ateister (se Eurobarometer, sidan 11).

En liten grupp, mindre än min egen hemförsamling, anser att religiösa har för stort inflytande! Jag kan ställa samma fråga: hur vågar en så liten grupp påstå sig representera majoriteten i Sverige?

Detta måste vara rekord i både fräckhet och oförskämdhet!

Mig veterligen har vi ett demokratiskt statsskick i Sverige och Föreningen Humanisterna har absolut inte något tolkningsmonopol för vilka åsikter landets befolkning har. Det finns inga krav för vilken grund människor ska ha för rätten att få delta i samhället – det är en rättighet för alla vuxna, religiösa, eller inte!

Föreningen Humanisternas resonemang liknar fascism!

Så används lögner, insinuationer och skrämselpropaganda för att lura in nya medlemmar, som i alla sekter.

Alla exempel i denna serie inlägg är hämtade från det Föreningen Humanisterna kallar ”webbtest”, länk finns på deras Internetsida.

Den som svarat ”rätt” på alla deras frågor, får då veta att:

”Du tror inte på Gud och tvekar inte att gå din egen väg när det gäller traditioner. Om du inte redan är medlem i Humanisterna tycker vi att du ska bli det. Hjälp oss gärna att debattera också, dina argument kan säkert få många att tänka till.”

Jag hoppas istället många fler granskar denna grupps förehavanden och att fler avhoppare träder fram och berättar om denna religionshatande och kryptofascistiska förening.

Den som tänker till, fortsätter bäst med att fortsätta tänka fritt, istället för att låta sig matas med de lögner denna sekt odlar.

Jag hoppas att de flesta vill se ett Sverige som har plats för olika perspektiv, för olika människor och för olika övertygelser.

Läs nu alla inläggen i denna serie igen, för detta var det sista i denna etapp. Men, jag är inte färdig med den organiserade intoleransen i form av Föreningen Humanisterna – mer kommer.

(Preventiv kommentar: om någon ens tänker tanken att Föreningen Humanisternas kampanj inte är representativ för föreningen, så tänk igen – det är offentligt publicerade påståenden med avsikt att finna likasinnade!)

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Föreningen Humanisternas värld – 7

  1. Teija skriver:

    Jag har också funderat på varför Humanisterna tror att deras sätt att se världen ska ha företräde, när de nu är så få… Det påstår sig representera majoriteten men majoriteten av svenskarna är faktiskt medlemmar i svk (70 % tror jag) medan 5000 är humanister. Så om någon organisation ska representera svensken så är det väl svk…

    (och svk:s urvattnade budskap kan väl de flesta medlemmarna skriva under på: var en schysst kompis, alla ska vara med, prata inte för högt om Jesus och läs hellre något annat än Bibeln…)

  2. hglundahl skriver:

    Cryptofascistiska, Zoltan?
    Hmm… colla gerna in Dollfuss och Mussolini en gg till.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s