Den nya inkvisitionen

Så har jag i en serie inlägg lagt ut texten om det växande hatet mot kristna i Europa. Du som läser detta kan kanske bidra med dina egna funderingar till varför kristofobin blivit så utbredd och allmänt accepterad?

Begreppet kristofobi är sedan 2004 upptaget som ett uttryck för intolerans, rädsla och fördomar av FNs kommission för de mänskliga rättigheterna.

Som bekant har vi organisationer i Sverige som aktivt driver intolerans, rädsla och fördomar mot olika religiösa uttryck, både sekteristiskt i form av Föreningen ”Humanisterna”, hos tongivande företrädare hos etablerade riksdagspartier och genom olika små tokpartier vars hela grund bygger på intolerans.

Den som tror att kristofobi är ett oskyldigt och marginellt litet problem kan själv följa utvecklingen genom en organisation som bevakar fenomenet: ”Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians”.

Det är extremt märkligt och tragiskt att institutioner måste inrättas för att bevaka de mänskliga rättigheterna i Europa – men den ateistiska inkvisitionen har tyvärr drivit utvecklingen i denna riktning under lång tid.

Kristna måste sluta tiga,  för att öppet och offentligt försvara och förklara vår tro. Vår tro är ingen privatsak och har aldrig varit det! Den kristna trons värderingar är grunden för vår civilisation och behövs för att vrida samhällsutvecklingen mot en mycket mänskligare värld. En värld som välkomnar varje människa som en unik och värdefull skapelse.

Annonser
Det här inlägget postades i Civilisationsmognad. Bokmärk permalänken.

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s