Självbilder

Finns det egentligen någon beskrivning av dig som är sann och riktig?

Innehåller alla andras bilder av dig ett litet korn av sanning? Eller, är det din egen bild som är den riktiga, den mest riktiga och kompletta? Vem kan beskriva dig bäst?

Hur är det då med beskrivningarna av olika organisationer, som exempelvis den katolska kyrkan? Är alla beskrivningar riktiga? Finns det någon bild som kan kallas mer korrekt än andra och vilken är den?

Hur skulle du reagera ifall någon vilt främmande person går fram till dig och plötsligt skäller ut dig?

I sammanfattning handlar detta inlägg om ifall utomstående, kanske närstående, bättre kan beskriva någon jämfört med den/de som beskrivs?

Alla människor skapar alltid, omedelbart och omedvetet, en bild av personer de möter, om händelser de ser, eller hör talas om. Den bilden kan vara fullständigt felaktig, men är ändå den enda bilden vi kan ha för stunden.

Hur beredda är vi egentligen att revidera våra uppfattningar – kanske bättre lära känna insidan av de bilder vi bara ser konturerna av?

Är du beredd att börja se exempelvis Gud i ett nytt ljus? Törs du lämna grumliga gamla avbilder för att istället börja en vandring mot något garanterat nytt?

Vilken beskrivning av Gud är sann och riktig?

Är det bilderna som ges av alla utomstående, eller är det bilden som i tusentals år förmedlats och gradvis förtydligats av de troende?

Annonser
Det här inlägget postades i Katolsk Tro. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Självbilder

  1. Pekka S skriver:

    Om Gud inte existerar, existerar inga sanna gudsbilder. Om Gud existerar är frågan hur vi bäst kommer fram till en sann gudsbild? Finns det något sätt att falsifiera/testa en gudsbild?

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s