Våra önskningar?

Vad har kristna i Sverige gemensamt?

Är det bara olika tolkningar av Bibeln? Är det bara olika abstrakta, teologiska idéer?

Jag tror det finns oerhört mycket mer än så! Det finns något reellt, mycket påtagligt, något som förändrat vår värld under årtusenden.

Något som skänkt vård och vila åt de fattiga, utstötta och döende.

Något som skyddat de förföljda och hotade.

Något som gett värde åt alla dem som kallas värdelösa.

Något som ser de osynliggjorda och bortglömda.

Något som alltid påminner oss om att verka utanför oss själva, för andra. Det finns så många som behöver dig, ditt stöd, din hjälp, din kärlek. Nu, i Sverige, år 2010!

Annonser
Det här inlägget postades i Annat Kristet. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Våra önskningar?

 1. Det blir spännande att leva (och dö) i Norden, nu när antikatolicismen fått sig några dödsstöttar och när traditionell kristendom är i stort sett okänd i vårt land.

  Framtiden är ljus. Kristus är världens ljus och vi längtar så förtvivlat efter denna flämtande låga att det bara kan gå åt ett håll, uppåt.

  Gud signe Sverige och de därtill tillhörande ockupperade territorierna.

 2. Johan S. skriver:

  Well, kanske det, men jag vet inte. Jag har varit inom några kristna traditioner i Sverige och kan inte omedelbart svara på vad dessa har gemensamt. Infödda katoliker tenderar att vara mer positiva till tex frikyrkligheten än oss f.d. protestanter. För mig är frikyrkligheten nästan en främmande religion.

 3. Jag är fd protestant och ser positivt på utvecklingen. Personer som Ekman, Halldorf och Hedin kan få oanade konsekvenser för Kyrkan. Vem kunde tro att Uffe skulle försvara katolsk tro för 20 år sedan. Vem skulle tro att kyrkofäder fått en renässans genom pingstpastorer?

  Katolsk tro har alldrig haft ett så positivt utgångsläge i Sverige de senaste 500 åren. Tack Arborelius, Stinnessen, Piltz och alla de antikatoliker som får ”katolikhatare” som mig att bli upptagna i Kyrkans fulla gemenskap. Vi är i början av en stor nystartad begynnelse.

  Katolsk tro är den enda vilan där helighetstörstande personer kan få se och smaka Guds godhet. Syndare har vi också i överflöd; men heligheten lyser klarare. Därför har världens äldsta organisation en framtid. Frifräsare kommer och går; men klippan består. Småpåvars bibeltolkande slirar och reducerar; påvar ger kontinuitet och fullhet. Fattigvård och utbildning ges till världen av trons, hoppets och kärlekens hantlangare. Hon kan inte besegras, men älskar in i döden. Kristus är Sveriges hopp; Han och ingen annan. De närmsta 100 åren i Norden är därför katolicismens; jmf antikatolska England och USA! Amor vincit omnia!

 4. Zoltan skriver:

  Jag hoppas och tror att det som förenar alla kristna är viljan att se och vara hos de behövande; inte för att vinna helighetspoäng och inte för att fånga nya själar, utan bara för att vi råkar gå förbi – as simple as that.

  Hur många andra på gatan är det inte som blundar och bara går förbi?

  Walk the talk – och det visar vem man är och vad man tror på…

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s