Alla livets nyanser

WebShots - Rainbow by tripstravelsusaSolens ljus är verkligen som en skimrande palett av bedövande, vackra färger. Samtidigt är det ju ändå ett och samma ljus.

Våra liv kan liknas vid en palett av upplevelser, av möten. Ibland går vi genom svåra stunder, ibland är det ljusa stunder. Stunder som vi ofta minns för livet. Men, ibland glömmer vi att hålla ögonen öppna, glömmer att se. Någon av oss kanske istället väljer att blunda hårt. Men likafullt finns allting i livet ändå där, hur hårt vi än blundar.

Är inte alla dessa stunder ändå viktiga, är det inte alla dessa stunder som formar oss till de vi blir? Är inte alla delar i livet, även de svåra, värdefulla? Oftast känns det absolut inte så i de svåra ögonblicken, i perioder som man helst skulle vilja slippa. Stunder då vi verkligen upplever smärtan i orden ”Fader, låt denna bägare gå förbi mig, om det är möjligt”.

Allt detta är ändock livet – allt det ljusa likväl som allt det mörka. Alla delar är delarna i den helhet som blir våra liv. Vi har inte valt att existera. Vi har skapats att existera, att finna vår plats på jorden, att blomma och ge ljuset alla dess färger! Att bli till de vi är ämnade att bli!

Här är vi nu. En kort stund på jorden. Du har i denna stund, som i alla andra stunder alltid ditt fria val; fortsätt väx och börja blomma, ge färg, eller blunda och fortsätt att blunda?

I allt detta finns det en person som vet vad smärta är, någon som känner dig bättre än du känner dig själv, någon som älskar dig och väntar på du gör ditt val. Någon som frågar; ”kommer du hem, eller vill du hellre fortsätta vandra ensam ännu en stund?”.

Säkerligen vet du även hans namn. Och han önskar inget mer än att du ska få leva, växa och blomma, i evighet. Allt du behöver göra är att försöka förstå vad han försökt säga till dig under så många år.

Namnet han bär är Jesus Kristus. Och han har redan ritat en karta i ditt hjärta till det ljus som kan övervinna alla mörker.

Om du lyssnar på hans ord, så hittar du kartan till ljuset igen!

Klicka på ”Dagens Bön vid datorn!” i en länksamling till höger, var med i 10 minuters meditation, och se vad som händer… Ta detta som en utmaning?

Annonser
Det här inlägget postades i Katolsk Tro. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alla livets nyanser

  1. Tuve skriver:

    Tack för den länken Zoltan! Verkligen en tillgång…

    Allt gott och en välsignad vilodag!

Vad tänker du på? Dela med dig!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s